Puha banános palacsinta
Van egy szuper puha banános palacsinta receptünk, ami olyan könnyű, mint egy felhő. A banán természetesen édes ízt ad a palacsintának, így nem kell hozzáadni cukrot. A recept annyira egyszerű, hogy a gyerekek is el tudják készíteni, ezért ne habozzon bevonni őket a készítésbe, és élvezze a közös reggeli alkotást.
Miért készítsünk puha banános palacsintát reggelire:
✅ az alap tésztához csak 3 összetevőre van szükség
✅ 15 perc alatt elkészül a reggeli
✅ a palacsinta nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mégis finoman édes
✅ felhasználja az érett banánokat, amik egyébként kidobásra kerülnének
Az alap banános tészta nagyon sokoldalú, a további hozzávalókat ízlés szerint variálhatja, így a palacsinta sosem unalmas. Kenje meg dióvajjal, szórja meg friss vagy fagyasztva szárított gyümölccsel, és csepegtesse meg mézzel vagy juhar sziruppal. A palacsintákkal valóban játszadozhat, és szinte bármit elrejthet bennük. Próbálja ki például a különböző lisztfajtákat (például mandulalisztet vagy kókuszlisztet), vagy készítse el egészséges fitness reggeliként – adjon hozzá túrót, finom zabpelyhet vagy fehérjeport.
ELKÉSZÍTÉS:
- Banánokat alaposan törje össze villával, adja hozzá a tojásokat, és keverje össze a banánnal. Végül adja hozzá a lisztet.
- Melegítse fel a serpenyőt vagy a palacsintasütőt 2 evőkanál zsiradékkal. Süssük a palacsintákat alacsony lángon, mivel a banán miatt gyorsan megéghetnek. 2-3 perc után fordítsa meg.
- A palacsintákhoz adjon túrót, mogyoróvajat, szórja meg fahéjjal, és díszítse áfonyával vagy bármilyen más kedvenc gyümölccsel.
GRIZLY TIPP ⬇️
Ha reggel igazán siet, készítse el a tésztát előre, a hűtőben körülbelül 2 napig eláll, az esetleges maradékot pedig nyugodtan fagyassza le. A palacsintákat külön-külön helyezze sütőpapírra, és tárolja dobozban vagy zárható zacskóban, de legfeljebb 2 hónapig. A fagyasztóból kivéve melegítse fel a palacsintákat sütőben (kb. 10 perc 180°C-on), mikrohullámú sütőben vagy kenyérpirítóban.
PALACSINTA VARIÁCIÓK
A recept egyszerűsége miatt személyre szabhatja a palacsintákat ízlése szerint és az alapján, amit éppen talál a kamrában. És ha véletlenül elfogynak az ötletek, van néhány inspirációnk a palacsinták ízesítésére és díszítésére:
✴️ adjon a tésztához reszelt almát, egy csipet fahéjat és szerecsendiót
✴️ a cékla por pirosra festi a palacsintákat, a juharszirup, a pekándió és a fagyasztva szárított áfonya pedig tökéletesen kiegészíti
✴️ keverjen egy kanál túrót és zabpelyhet a tésztába – ez a kiadós, rostban gazdag reggeli egész délelőttre jóllakatja