Passióhét: Hogyan hívják az egyes napokat
A húsvéti héten minden napnak megvan a maga neve, és különböző tevékenységeknek van szentelve. Tudjátok, mit érdemes enni Zöldcsütörtökön, vagy mit sütni Nagyszombaton? Örömmel eláruljuk nektek.
Tovább olvasHúsvéti nassolás egy kicsit másképp
Cseréld le idén a klasszikus húsvéti csokifigurákat egy jó adag diófélére és édes gyümölcsökre!
Tovább olvasVegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?
A vegánizmus egyre népszerűbb táplálkozási mód és életstílus. Nem csupán az ételek kiválasztásáról szól, hanem egy átfogó filozófiáról, amely az állatok szenvedésének minimalizálására és a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére törekszik.
Tovább olvasCöliákia: Mi ez és milyen tünetei vannak? Hogyan tartsunk gluténmentes diétát?
A gluténre való „allergia” nem éppen kellemes dolog. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne teljes életet élni. Éppen ellenkezőleg!
Tovább olvasMiért érdemes pisztáciát fogyasztani? 8+ egészségügyi előny
Ha gyors, egészséges és egyben ízletes nassolnivalót keresel, akkor neked a pisztácia a tökéletes választás! Ezek a feltűnően zöld, ehető magok a pisztáciafa termései.
Tovább olvasHogyan tartósítsuk a diót, hogy meghosszabbítsuk az eltarthatóságát
A dió befőzése az egyik legjobb módja annak, hogy meghosszabbítsuk eltarthatóságát, és hosszabb ideig élvezhessük ízét.
Tovább olvasMi az a dióliszt és a fő típusai
Próbálja ki a dióliszt alternatíváját a hagyományos búzalisztek helyett, és élvezze azok egyedülálló ízét és finomságát. Ennek köszönhetően az egészséges sütés és a végtelen nassolás szezonja valójában folyamatosan tarthat, nemcsak karácsonykor vagy húsvétkor.
Tovább olvasHogyan készítsünk egészséges granolát? Mit kell tartalmaznia?
Egészséges reggeli vagy könnyű uzsonna után kutatsz? Talán már hallottál a granoláról, az „újkori müzliről”, amely laktat, miközben ellátja a szervezetedet a szükséges tápanyagokkal.
Tovább olvasMelyek a legegészségesebb diófélék, és hogyan kombináljuk őket?
A diófélék hihetetlenül egészséges élelmiszerek, tele tápanyagokkal, egészséges zsírokkal és fehérjékkel. És mindenképpen helyük van egy kiegyensúlyozott étrendben.
Tovább olvasIsmered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?
A mozgás és az egészséges táplálkozás nem minden – néha a szervezetünknek szüksége van étrend-kiegészítők segítségére is. Az egyik legjobb ilyen kiegészítő kétségtelenül a kollagén. Mi is ez, és miért kellene a kollagénnek mindennapjaink természetes részévé válnia?
Tovább olvasAz egészséges dió: 3 fő előnye és hatása
A diót mindenképpen érdemes beépíteni az étrendbe, mivel közvetlenül jótékony hatással van az egészségünkre.
Tovább olvasA kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása
Csodálatos ital, amely egyre gyakrabban hódítja meg az egészséges életmód híveinek konyháit és a szupermarketek polcait. Azonban nem minden kombucha egyforma. De mi is valójában a kombucha? Mindezt részletesen elmagyarázzuk a következő cikkben.
Tovább olvasHogy néz ki a brazil dióval történő túladagolás, és hogyan kerülhetjük el azt?
A brazil dió esetében különösen fontos betartani az ajánlott napi adagot, mert egyébként fennáll a túladagolás veszélye. Hány brazil diót ehetünk naponta? A következő sorokban megtudhatod.
Tovább olvasHogyan hámozzuk meg a mogyorót
A mogyoró hámozása néha igazi kihívás lehet. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy pillanatok alatt megoldhasd ezt a feladatot.
Tovább olvasMivel fogják megnyerni Önt a dióvajaink és krémjeink?
Táplálkozási összetételükkel és mindenekelőtt a konyhában való felhasználásuknak bőséges számával egyértelműen meggyőzik Önt.
Tovább olvasMiért jó diót enni, második rész: A pekándió sok szelént tartalmaz, a makadám dió pedig egészséges zsírokat
Sorozatunk második része elvezeti Önt a dió, a pekándió, a brazil dió, a makadám dió és a fenyőmag világába.
Tovább olvasMiért jó diót fogyasztani, első rész: A mandula tele van rosttal, a pisztácia pedig energiát ad
A diófélék kiemelkednek magas vitamin-, ásványianyag- és egyéb egészségjavító anyagtartalmukkal, ezért az egészséges életmód szerves részét képezik.
Tovább olvasA kakaó ára rohamosan emelkedik
Lehet, hogy az utóbbi időben észrevette a híreket arról, hogy a kakaó ára gyorsan emelkedik. Ennek következményeként emelkednek a csokoládé és más csokoládés finomságok árai is. Mi áll ennek a hátterében?
Tovább olvasA húsvéti tojásfestés a nagyanyáink módszere szerint
A tavaszi ünnepek lassan közelednek, tehát itt az ideje a tojásfestésnek. Idén próbáljon meg ökológiai jegyeket játszani, és természetes módon festeni a tojásokat.
Tovább olvasFagyasztva jól lyofilizált gyümölcs
Fedezze fel a lyofilizált, vagyis fagyasztva szárított gyümölcs varázsát! Hasonlóan a frisshez, illatos, tele vitaminnal, ásványi anyaggal és ráadásul csodásan ropog.
Tovább olvasKivirágzás a diós krémekben: mi ez és hogyan fordul elő?
A diókrémek felületén esetlegesen megjelenő kis fehér pöttyök nem károsak az egészségre. Ez az úgynevezett cukor- vagy zsír kivirágzás. Tanácsot adunk, hogyan lehet megszabadulni tőle.
Tovább olvasTippek és trükkök a mandula hámozásának legjobb módjához
A hámozott mandula nem csak sütéshez kiváló. Számos módja van a mandula gyors és hatékony hámozásának. Tanulja meg őket Ön is!
Tovább olvasA GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban
Változás kellett! Ezért kezdtük el fokozatosan vadonatúj csomagolásba csomagolni a GRIZLY finomságokat. Amellett, hogy igazán szépek, számos más nagyszerű tulajdonsággal is rendelkeznek – visszazárhatóak, és segítenek megőrizni a csomagolt termékek maximális minőségét és frissességét.
Tovább olvasMiért vegye be a mandulát az étrendjébe?
A mai mozgalmas élet körforgásában, ahol a munkát, a családot és az egészséget igyekszünk összeegyeztetni, nem könnyű megtalálni a megfelelő ételeket, amelyek segítenek az egyensúly elérésében. A kutatásuk azonban sokszorosan kifizetődő lehet – a mandula is a táplálkozási sztárok közé tartozik.
Tovább olvasA makadámia dió uralkodik a diók birodalmában
Makadámia dió, makadámia diók, makadám dió... Ugyanaz a makadámia dió rejtőzik mindezen nevek alatt. Első pillantásra a kevésbé ismert diók kellemes ízűek, és az első kóstolás után ráérez majd az ízére. Mit és hol termesztenek? Örömmel elmondjuk.
Tovább olvasKesudió: eredetének és termesztésének titka
A kesudió finom csemege és fontos tápanyagforrás. Ezek az egzotikus gyümölcsök Dél-Amerikából származnak, de ma már a világ különböző trópusi régióiban termesztik őket.
Tovább olvasIsteni aszalt mangó
A mangót az istenek gyümölcsének nevezik, és nem tehetünk mást, mint hogy egyetértünk! Az aszalt édes mangónk valóban isteni ízű.
Tovább olvas33 dolog, amit tudnod kell a kesudióról
Miért érdemes belefoglalni a kesudiót az étrendedbe? Íme 33 érdekes tény, amit tudnod kell a kesudióról.
Tovább olvasSzuperételek testnek és léleknek
Közönséges ételek rendkívüli erővel. Mik azok a szuperételek, és hogyan építsük be őket az étrendbe?
Tovább olvasKészítsen energiát az erősítő tevékenységekhez
Ételeket keresel az erődért? Olvass tovább. A legjobbat ajánljuk erősítő edzéseihez.
Tovább olvasTöltsön fel üzemanyagot az állóképességi tevékenységeihez
Az állóképességi sportokhoz a legjobbat ajánljuk, hogy ne fogyjon el az erő a pálya során, és mindig sikeresen érjen célba.
Tovább olvasNövényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak
A vegán reggelinek fontos tápanyagokat kell tartalmaznia, beleértve a vitaminokat és ásványi anyagokat. Tudja meg, hogyan élvezheti királyként a reggelt, de ugyanakkor ne csalja meg testét. Egészséges tippeket hozunk, amelyek mosolyt csalnak az arcodra. Tartalmazzon hüvelyeseket Nincs fehérje vagy ütés. Nem kell mindig tofunak és más szójaterméknek lennie. A hüvelyesek nagyszerű fehérjeforrások. A csicseriborsó hummus királya, a lencsekrém királynő, de mit szólnál a babos gofrihoz ! Nem gondoltál még arra, hogy hüvelyeseket rejts az édes ételekbe? Akkor itt az ideje elkezdeni. Növényi tejek reggelire mindenhez A növényi tejek nem csak jobb ízt adnak a reggeli zabkásának és turmixoknak, hanem más tápanyagokat is. Leggyakrabban növényi eredetű diótejekkel fogsz találkozni (például mandulatej , könnyen elkészíthető és olyan finom), amelyeket otthon is elkészíthetsz. Ha azonban dióallergiája van, ne aggódjon. Készítsen egzotikus tejet a szup
Tovább olvasA Grizzly történet
Olvassa el, hogyan kellett Grizzlynek mennie ahhoz, hogy eljusson oda, ahol most van.
Tovább olvasSós reggeli – tippek a nap kiegyensúlyozott kezdéséhez
Tippek és receptek egy kiegyensúlyozott sós reggelihez, amely egész reggelre energiát ad.
Tovább olvasA pelyhekre célozva
Mindenki ismeri a zabpelyhet, de próbáltad már hajdinát, amaránt vagy teff pelyhet? Tekintse meg áttekintésünket, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.
Tovább olvasMit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?
Desszert vagy reggeli? Mi van, ha mindkettő? Kényeztesse magát egy édes reggelivel, amelyet nem kell megbánnia. Olyan egyszerű tippeket hozunk nektek, amelyekkel a reggelije egészségesebb, táplálóbb lesz, és hosszabb ideig jóllakott lesz.
Tovább olvasOmega 3 és 6 zsírsavak – a nagy tudomány egyszerűen elmagyarázza
Az Omega 3-ra leggyakrabban a tengeri halakkal és a halolajjal összefüggésben utalnak. De ez az egyetlen és legjobb forrásuk?
Tovább olvasA jobb hangulat és a fiatalosabb megjelenés kulcsaival
Szeretne otthon csírákat csíráztatni, de nem tudja, hogyan csinálja, és melyik csíra a megfelelő? Szívesen adunk tanácsot!
Tovább olvasRopogós szárított gyümölcs
Télen a szárított gyümölcsöt gyakran használják a friss gyümölcs alternatívájaként. Merítsen ihletet ebből a cikkből, hogy mivel kényeztetheti magát télen.
Tovább olvasNövényhullámon
Mit tartalmaz a vegán étrend? És milyen változatos étrenddel élhetnek a vegánok. Mindezt és sok más érdekességet az új cikkben olvashat.
Tovább olvasErős dió négy: mandula, kesudió, pekándió, mogyoró
A kesudió, a mandula, a pekándió és a mogyoró a valaha volt legnépszerűbb diófélék. Ebből a cikkből megtudhatja, miért szereti mindenki, és azt is, hogyan kell használni őket.
Tovább olvasDiófélék és felhasználásuk a konyhában
Szereted a diót? Jöjjön el és olvasson el egy érdekes cikket a dió különféle felhasználási lehetőségeiről.
Tovább olvasA kesudió nemcsak finom falat, hanem egészséges étel is?
A kesudió finom csemege, efelől semmi kétség. De sok más előnyük is van. Ebből a cikkből megtudhatja, miért kell a kesudiót beletenni az étrendbe.
Tovább olvasA hajdina felhasználásának különböző módjai
Nem próbáltad még a hajdinát? Hogy túl érdektelen számodra, hogy túlságosan "kint van"? Légy óvatos! Hadd bántsalak.
Tovább olvasLebontjuk az akadályokat a hüvelyesek körül
A hüvelyesek összetételükből adódóan étrendünk jelentős részét kell, hogy képezzék. Sajnos ez nem így van, nálunk nagyon kicsi a fogyasztásuk.
Tovább olvasHol lehet beszerezni a megfelelő tápanyagokat
Mit jelent valójában a kiegyensúlyozott étrend, és mi az alapvető tápanyagok (szénhidrátok, zsírok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok és víz) optimális aránya?
Tovább olvasMit szólnál egy kis pehelyhez
Olyan reggelire gondolsz, amely megfelelő energiát ad reggelre? A pehely minden bizonnyal a megfelelő választás. De melyiket válasszam?
Tovább olvasA kókuszolaj tulajdonságai és előnyei
Mielőtt elmagyaráznánk az egyes kókuszolajfajták közötti különbségeket, szeretnénk egy kicsit tájékoztatni Önt a kókuszdió történetéről.
Tovább olvasHárom színes Quinoy típus
Fekete, fehér vagy piros? Mindhárom típus hasonló táplálkozási tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik, gluténmentes, nagyon könnyen emészthető és könnyen elkészíthető.
Tovább olvas