Kategória

Élesztős bukta diós töltelékkel

Élesztős bukta diós töltelékkel

ELJÁRÁS:


Élesztős tészta


300 ml langyos tej

20 g cukor

25 g élesztő

80 g vaj

500 g liszt

csipet só


1. Az összes hozzávalót összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle, majd letakarjuk egy konyharuhával, és egy órán át kelesztjük.


Diós töltelék


60 ml meleg tej

50 g olvasztott vaj

50 g barna cukor

80 g dió

1 teáskanál fahéj


2. A diót megdaráljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk.


3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel. Ezután a tésztát félbehajtjuk, és csíkokra vágjuk. Minden csíkot feltekerünk, majd kerek bukta formára alakítunk. További 20 percig kelesztjük.


Morzsa


70 g liszt

50 g cukor

50 g vaj


A hozzávalókat addig dolgozzuk össze, amíg morzsa nem keletkezik.


4. A megkelt buktákat felvert tojással megkenjük, és megszórjuk a morzsával. Ezután 15–20 percig sütjük 190 °C-ra előmelegített sütőben.




Jó étvágyat!

Összetevők