ELJÁRÁS:
Élesztős tészta
300 ml langyos tej
20 g cukor
25 g élesztő
80 g vaj
500 g liszt
csipet só
1. Az összes hozzávalót összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle, majd letakarjuk egy konyharuhával, és egy órán át kelesztjük.
Diós töltelék
60 ml meleg tej
50 g olvasztott vaj
50 g barna cukor
80 g dió
1 teáskanál fahéj
2. A diót megdaráljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk.
3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel. Ezután a tésztát félbehajtjuk, és csíkokra vágjuk. Minden csíkot feltekerünk, majd kerek bukta formára alakítunk. További 20 percig kelesztjük.
Morzsa
70 g liszt
50 g cukor
50 g vaj
A hozzávalókat addig dolgozzuk össze, amíg morzsa nem keletkezik.
4. A megkelt buktákat felvert tojással megkenjük, és megszórjuk a morzsával. Ezután 15–20 percig sütjük 190 °C-ra előmelegített sütőben.
Jó étvágyat!