A tigrisdió (Csufa néven is ismert) az ehető shachor föld alatti gumói. Egyéves, füves növekedésű, akár fél méteresre is megnövő növény, amely a föld alatt kis ehető gumókat képez. És tőlük nyerik a tigrisdiót, tehát nem gyümölcsök. Ezeknek a "dióféléknek" egy kicsit mandula és egy kicsit kókusz íze van, de sokkal édesebb. Használhatja őket sütéshez, hozzáadhatja zabkásához, joghurthoz vagy bárhová, ahol klasszikus diót használna. Vagy készíts belőlük tejet. Teljesen laktózmentes, vegán , és dióallergiás egyének számára is alkalmas.
GRIZLY Tigrisdió prémium 500 g
Csak 3 hozzávalóra lesz szüksége: tigrisdió, víz és só.
Módszer:
- Áztasson 2 csésze diót vízbe, adjon hozzá egy csipet sót, és tegye a hűtőszekrénybe 24-48 órára. Minél több időt töltenek a vízben, annál jobban megpuhulnak, és annál könnyebben keverednek.
- Amikor a dió kellően puha, öblítse le, tegye turmixgépbe, és adjon hozzá 4 csésze vizet.
- Keverd össze! A cél egy sima, krémes állag, amelyet körülbelül 2-3 perc keverés után ér el.
- Szűrje át a kikevert keveréket egy ruhán vagy egy speciális növényi tej előállítására szolgáló zacskón, és kész is!
Igyál tejet ízesítetlenül, vagy adhatsz hozzá mézet, vaníliakivonatot, fahéjat vagy szerecsendiót. Hűtőben tároljuk és 3 napon belül felhasználjuk.
A vegyes dióféléket száríthatja tigrisliszt készítéséhez, vagy hozzáadhatja egy turmixhoz , hogy extra adag rostot kapjon.