És kész is van:
Tegye a lisztet, a cukrot és a sót a robotgép táljába. A keveréket jól összekeverjük, majd mélyedést készítünk a közepébe. Adjuk hozzá az élesztős növényi ital felét a keverékhez, és keverjük össze a liszt egy részével, hogy vékony tésztát kapjunk. Fedjük le, tegyük meleg helyre, és hagyjuk felfutni az élesztőt.
A kovászhoz adjuk a maradék növényi italt, az olvasztott vajat, a szirupot, a darált diót, a vaníliát és a tojássárgákat. Körülbelül 10 percig robotgépben dagasztjuk. Fedjük le és hagyjuk kelni a tésztát körülbelül 60 percig.
Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. Tekerjük körbe, és osszuk 6 részre, háromszög alakúra. Ezután csavarja meg az egyes részeket, és az ujjaival formázzon egy ívet, hogy hasonló legyen az Ön által ismert héjhoz. Így formázva, letakarva még 30 percig kelesztjük. Ha megkeltek a tekercsek, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal.
160°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Vidéki élet receptje.