Kategória

Házi paradicsomleves

Házi paradicsomleves

Melyik leves juttatja leginkább eszedbe gyermekkorodat? Hát paradicsom! Készítsd el egy hétvégi ebédre, az egész család boldog lesz.

Paradicsomleves, mint az anyukáé.

És kész is van:

Olvasszuk fel az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben alacsony lángon. Adjuk hozzá a hagymát és pároljuk 10 percig, vagy amíg áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot, a sót, a fekete borsot, az őrölt pirospaprikát és a fahéjat, és pirítsuk még egy percig. Fokozatosan adjuk hozzá a paradicsomot, a rizst és a csirkehúslevet, keverjük össze, fedjük le és hagyjuk állni 20-25 percig. Időnként megkeverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd botmixerrel addig turmixoljuk, amíg a leves sima nem lesz.

A levest díszíthetjük bazsalikommal és tejszínnel, ami még lágyabbá teszi a levest.

Počet porcí: 5
Összetevők
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 közepes hagyma, felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felkockázva
  • 1/4 teáskanál pirospaprika
  • 2 bazsalikom levél, apróra vágva
  • 1 teáskanál sót
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 2 csésze csirke- vagy zöldségalaplé
  • 1/8 teáskanál fahéj
    Őrölt Cejloni fahéj Őrölt Cejloni fahéj
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    Szódabikarbona Szódabikarbona
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál nyers fehér rizs
    Rizs  középszemű Carnaroli Rizs középszemű Carnaroli