Házi magkenyér sütés után már nem fog a klasszikus boltira vágyni :-)
És kész is van:
A vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Közben a magok 2/3-át elkeverjük a liszttel és a sóval. Adjunk hozzá vizet és élesztőt a keverékhez, és készítsünk sima tésztát.
Kb. 1-2 órát törölköző alatt pihentetjük, időnként meglocsoljuk vízzel, nehogy megrepedjen. Végül vajjal kikent, a többi maggal megszórt formába öntjük. Hagyjuk még 30 percig pihenni, majd tegyük 50°C-ra előmelegített gőzös sütőbe. Süssük a kenyeret körülbelül 1 órán keresztül 180 °C-on.
Sütés után vegyük ki a tálból, és gyorsan tegyük vissza a nyitott sütőbe kb. 10 percre. Ha nincs gőzsütőnk, tegyünk a sütőbe egy tál vizet a kenyérrel együtt, nehogy a kenyér megrepedjen. Ne felejtse el kivenni 40 perc után.